"!kL@N s! N@kLyGp3Ny4Ny@nG"

Wednesday, January 25, 2012

MLTA pt 2


Ridzuan_AIA
09-10-2009, 11:50 PM
Term polisi sampai umur seseorang 100thn ke? jgn syarat pelik2 le..boleh terangkan biar semua faham..apa dapat ..apa tak dapat..kelebihan..keburukan...berminat gak nak ambik utk pasangan lak. ok nama pun term polisi..apa yg u akan dapat hanya Term Life insuran saje..no saving.just insurance.syartnya? AIA akan bg questionaire untuk customer jawap.that's all. kelebihan? keburukan?
kelebihan: premium rendah, protection tinggi
keburukannya:duit burn. Term polisi boleh dibeli dalam pelan:
1) Yearly renewale term
2) every 5 year term
3) every 10 term
4) Term up to age 65
5) Term up to age 70

leospirit
10-10-2009, 08:50 AM
ok nama pun term polisi..apa yg u akan dapat hanya Term Life insuran saje..no saving.just insurance.syartnya? AIA akan bg questionaire untuk customer jawap.that's all. kelebihan? keburukan?
kelebihan: premium rendah, protection tinggi
keburukannya:duit burn.
Term polisi boleh dibeli dalam pelan:
1) Yearly renewale term
2) every 5 year term
3) every 10 term
4) Term up to age 65
5) Term up to age 70
So pendapat saya insuran hayat lebih menguntungkan..bayaran tahunan RM2500 untuk cost of insurance macam saya buat sekarang cover boleh dapat 1juta sepanjang hayat atau 100thn mana dulu...

salam03
10-10-2009, 09:51 AM
produk takaful mmg takde term takaful ke...? AIA mmg takde produk takaful kan..?

Ridzuan_AIA
10-10-2009, 11:27 AM
produk takaful mmg takde term takaful ke...?AIA mmg takde produk takaful kan..?
AIA ada produk takaful tapi skang ni AIA hanya ada International Takaful License which transaction and premium dalah dalam USD dollars.Tapi saya ada dengar khabar2 angin dari management, InsyaAllah AIA akan ada local takaful license nya sendiri probly by next year.ini sesuatu kami AIA agnet dh lama nantikn so harap2 khabar agin ni bawa angin yang benar2 belaka :D

Ridzuan_AIA
10-10-2009, 11:35 AM
So pendapat saya insuran hayat lebih menguntungkan..bayaran tahunan RM2500 untuk cost of insurance macam saya buat sekarang cover boleh dapat 1juta sepanjang hayat atau 100thn mana dulu...Life insurance memang menguntungkn bro..there's no other financial tool can replace it, u can name it.
Life Insurance is a FREE CREDITOR PROOF on proceed,Income tax deduction,saving,investment,retirement,children education,mortgage protection,legacy planning for your family,business insurance,pratnership insurance and so many more....:)cgrock

1 comment:

Karen Yong said...

Hmm, After so many years of looking for home loan, only now I know that MRTA/MLTA premium paid burns everytime I refinance or sell house. If I knew about the disadvantages of MRTA/MLTA earlier I would have bought RM1mil worth of life insurance since 2009 to cover any of my property loan until end of my life.