"!kL@N s! N@kLyGp3Ny4Ny@nG"

Saturday, March 20, 2010

Konsert 1 AF8


lemau lah..tapi layan je lah..(sumber gambar-laman web astro)

pengacara?hurm..aku masih rindukan aznil kot..

ac?terlupa la kehadiran dia..nway make up sarimah sangat cantik (berbanding finale TBLA)..

Jimmy?'chemistry' ngan sarimah mcm on-of ler!!

Pengkritik-tiada sorangpun yang lebih berautoriti nak cite psl teknik vokal?hampir ketiga2nya cite psl bisnis & emosi dalam persembahan!!

lighting&pentas-menarik..sekadar menarik!!af7 better kot!!

tenaga pengajar-aku suke..(rindu cik bahar terubat) imbauan af1..yang baru cuma que dan norman je kot!!


pelajar-kena pandai bezakan antara 'screaming dan singging and hit a high note!!'

hurm..pilihan @kuN@k4lY4ngP3ny@y4nG..iwan (have'nt met u yet)..likert 3 jek..heheheh walaupun persembahan dia biasa2 namun mamat ni mcm ada aura kot..dan dia bersahaja tidak terlalu mencuba dek non!!


tone yang sedap- adira - bertamu di kalbu (peminat tepuk sebb kononnya hit not tinggi..maknanya..jerit occay!!)...farina-papparazi..tak cukup checky laa (dia ni walaupun J anak 1 aku tetap taste..cun syial!!luv u farina)...alif-kau dan aku..hurm tak tahu pun tone colour dia sbb terlalu berteknikal..


yang tiada emosi-daus-cari jodoh (sentap la lirik lagu nih)..comel mukanya, suaranya, persembahannya sbb movement ala2 chicken dance tuh jek..sayang mata 'mati' yerk!!..anum (hey hey..aku tak percaya cinta.hehehe)-macam mas af2 jek..suara husky, muka pun mcm mas dah ni..org tawau lak tu tapi sayang mcm 'kurang bijak'..dik..pls ye jgn sampai org bosan!!


yang bosan-Nad (ert) -haiyo..perlu ke malu2 nak checky..muka dan mata dah tunjuk ni tapi tetiba off jek!! ain (hey ladies) & ema (yang terbaik)-lupa dah persembahan diaorg ni..shah-bereksperimen la konon nak improvisasi lagu tapi mcm buruk la pulak..dik, bengang ke sedih impretasi nyanyian tu?


yang tak perlu-maulana (extravaganza)-lompat2 yang tak perlu..miming jek pd last2 tuh!!dia gerakkan bibir utk nyanyian latar jek..


theateric performance- shahir..suka mimik muka dia cuma terlalu berhati2 ler..takut nak naikkan suara then wave nasyid sangat ketara..


yang diksi sangat clear-shahir dan nad..then diksi xclear-adira dan anum..


ps cikgu que..pls buat kelas artikulasi, improvisasi gerak dan emosi..bukannya kelas bercerita laju berselingan 'aisyhhhgh'..


perlu terkeluar-shah ..

2 comments:

alfa juliet said...

terima kasih sbb buat ulasan..aku tak dan tgk

4z3r@1 Azm1 said...

azza..hahahaha..tgk le ulangan!!