"!kL@N s! N@kLyGp3Ny4Ny@nG"

Thursday, April 2, 2009

nak tunjuk diva..

balik dari kursus ada meeting..adoyai aku baru plan nak balik awal nak g library nak study..hurm...ok ler g je lah..alahai benda ni dah berkali2 meeting tapi mcm biasa la buat kata glickman dalam buku superivision 'dunia pendidikan ni kadang-kala GAGAL sebab perancangan yang cantik tak pernah diimplement dengan baik' ok..takde yang menarik cuba aku bertanya la dengan pengerusi majlis tetiba sorang cikgu ni, cikgu A tampil ke depan dan ingat ke nak menjawab dan memberi tunjuk ajar tapi sekadar nak tunjuk diva (weeeiii...nak speaking betulkan la dulu diction tu..) yang paling aku hangin, aku kata mcm ni 'saya ni cikgu baru, tak banyak pengalaman sbb tu minta tunjuk ajar, saya tak la bagus sangat so nak jadi bagus sbb tu bertannya n minta tunjuk ajar' dia jawab 'memang pun'..sial tak? tapi tetap tak bg jawapan terhadap soalan aku tu..then aku geram kan..aku jawap la 'saya tak bagus tapi at least saya masuk kelas' nak tahu nape aku cakap mcm tu? sbb cikgu A ni kaki air cond GB depan GB tunjuk bagus seh..tapi jenis tak masuk kelas, atau masuk kelas bawak lap top buat asgment
(dia ni kaki ambil upah asgmnt org) dan paling baru dia bw budak masuk library n biar budak buat keje sendiri then dia tido..what? ha nak jadi sorang budak terpegang kaca dan tangan berdarah..tapi dia senang je jawap - 'g jumpa cikgu kelas awak..' hurm, susah la cikgu2 yang nak tunjuk diva tapi biasa2 je ..tp aku tak nafikan la dia ni mmg berlian intan payung org PPD dan GB aku..hurm, teringin nak peer coaching ngan dia nak tgk mcm mana erk dia buat inkuiri penemuan dalam P&P dia..atau teringin gak nak minta dia ajar tahun 6 tahun depan..nak tgk sikit mcm mana approach dia..dah la..yang penting aku mmg sentap..ntah la..nasib badan kan

2 comments:

alfa juliet said...

aku rasa aku eknal cikgu A..wakakak..tapi don;t worry tak bawa kuar cite blog..tak takut A baca blog ko??

min said...

biasala kan cikgu A tu mmg cam tu... Kitaorg yg ngajar sama thn ngan dia dah bolayan kerenah dia...
x larat nak hangin...lelama masuk angin.... kah kah kah ignore jeh...