"!kL@N s! N@kLyGp3Ny4Ny@nG"

Wednesday, April 8, 2009

Doakan aku yerk!!

Minggu ni minggu terakhir kuliah (just wat conclusion and jamuan makan2 jek) untuk penggajian master yang aku ngah pening2 kepala nih!!mulai 13-19 aku akan bercuti untuk study week tapi nak kata apa kan..16hb tetiba lec aku buat exam untuk paper research sbb dia kena berlepas ke Korea minggu berikutnya..hurm, yang menarik tu exam ni akan berlangsung selama 15 jam dari jam 9 pagi-12.00 tengah malam..(ni kali kedua aku ddki exam 15 jam)...penat giler!! then 20hb aku ada 2 paper..4 jam waktu pagi dan 3 jam waktu petang (giler arr aku pas tu dah ler dua2 paper ni susah) then aku break, 25hb ada exam petang tu..pas tu..MERDEKA!!!! tapi tak leh happy sangat sebab aku dah mula dengan project paper..haraplah aku dapat siapkan dalam masa satu sem lepas tu tak payah dah fikir2 pasal master ni..harap2 cemerlang dan dapatla biasiswa untuk PhD...AMINNNNNNN!!!!

oHya, aku ada satu cerita yang kurang menarik untuk dikongsi bersama ..begini dalam kelas2 terakhir ni aku ditanya tentang group development-aku beri la jawapan tentang perlunya hubungan profesional dan kalau lebih baik adanya chemistry untuk memudahkan kerja ...chemistry?lecturer aku terkejut bila aku guna word ni seolah2 dia tak tahu (atau sengaja je kot aku fikir!!) then aku guna lak perkataan modus operandi dalam menjawap hal lain dan last sekali aku cerita tentang epistemologi (ketiga2nya digunakan berasingan untuk soalan yang berlaianan).

Lecturer tu pun bagi komen, aku ni pelajar yang gemar guna 'bombastic word' jujur dia tak gemar sebab aku seolah2 hanya ingin aku saja yang faham dan bg mereka2 yang tak faham akan jadi terus tak tahu apa sebenarnya yang aku jawap..aku blank!! tak kan la kerana 1 word terus tak faham semua statement?then dia kata jgn jd selfish sbb nak faham sorang2 dan jgn jd budak2 yang suka guna bombastic word ni..then dah komen aku (dlm nada yang marah) dia terus ubah topik lain..aku still blank..tak dapat jwpn 'adakah 1 word akan gagalkan pemahaman org lain terhadap kesemua jwapan aku?'...hurm, jujurnya aku jadi malu dengan classmate (terutamna student antarabangsa)..tapi mujur lepas tu diaorg bagi semangat kat aku..takpelah lain kalai naku akan gunakan ayat yang mudah atau better jgn cakap terus dengan org2 yang berpendidikan tinggi ni..rasa tercabar sikit bila org lain guna perkataan tinggi sikit mulalah melenting, walhal, perkataan tu mudah jek (buletin utama pun kadang2 guna perkataan tu!!!) TENGAH MENAIP ENTRY NI PUN AKU STILL BLANK-APA SALAH AKU SEBENARNYA!!!

3 comments:

nueeunlimited said...

good luck..
Abg Azerai.. Paper pe yg smpai 15 jam tuh??? Abg Azerai amik master pe ek.. Nuee plan nk smbg gak nih. Tapi tkt x terbawak lak...
Pedulik kan je owang2 ahli ilmuan ni kgkdg egonye lebih. Hehe..
Jnji kita phm ngan ayat2 n perkataan kita sndrik da la...

4z3r@1 Azm1 said...

abg buat educational management kat UM..paper research..ala senang cite dia minta wat asgmnt dlm masa 15 jam tapi mmg tough arr paper dia..ambik je kalau nak ambik..tapi hati kena kental arrr

alfa juliet said...

good luck...